2.1.2009

Vuosi 2009


Tälle vuodelle kohdistuu paljon odotuksia. Koskaan ennen en ole laatinut näin monia asioita käsittävää listaa. Tällä kertaa siis listasin noin 3 sivua muistikirjaan asioita mitä haluan tehdä enemmän/ paremmin. Kun puoletkin jo saa itsestään irti on se hyvä.

Uusimman modan muutama ompleumalli kiinnitti huomioni. Saatan Karate Sweaterin neulomisen ohella tai jälkeen aloittaa ompelun. Toki muokkaisin kaavaa oman peruspukuni malliin sopivaksi.

Coco jacket täytyy myös aloittaa. Nyt kun on näin paljon vaatteita mielessä itselle voisin suunnitella ne kaikki matchaamaan toisiaan. Niin että takkimekko, monikäyttökynähame ja coco jacket olisivat yhtä asua halutessani. Myös oman huousun kaavaan täytyy tehdä päivitys, viimeksi mittasin ja piirsin 10 vuotta sitten vaatturikoulussa. Nyt jokusen millin tai sentin voi olla eri muotoinen. 

Äidille olen pikapuoliin myös luvannut neuloa puseron, villatakin tai mitä keksii haluta.

Sain 2 päivää sitten valmiiksi best friend cardiganin. Lanka loppui kesken noin 4 kerrosta ennen viimeisen hihan loppua. Olinhan purkanut tämän jo kerran kokonaan, kun koko s osoittautui liian pieneksi. Tein S:n koska Twiggy Eskimosta taas tuli mielestäni turhan löysäksi, joten ajattelin  että ehkä kohdallani sitten osuu jotenkin oikein nuo Twinkle-koot. No ehei pelkoa! Onneksi purin ja tein kärsivällisesti uudelleen sekä vartalon että hihat, koska lopputulos on ihastuttava. Hihojen istutuksessa oli hieman haastetta ja kaikkien saumojen paksuudessa myös. Vielä en omista kahta kappaletta 19 pyöröä, joten en tehnyt hihoja pyörönä, mutta toivottavasti pien voin tehdä niin, jolloin säästyy hihasauma. Tällä paksulla langalla en olisi saanut pyöreänä tehtyä yhdellä puikolla vaikka Eskimolla se onnistui. 

Mistään ei saanut Polarista värissä numero 5 sinä päivänä. Päätin kysyä onko Eskimoa sitten mielestäni samassa värissä (eri värikoodi kylläkin). Sitähän löytyi Soukan Menitasta! No, sitten lähdin katsomaan eroaako se paljon Polariksesta. Ostin kaksi kerää koska väri oli ihan kohdallaan, ja uskon että Polariksen ja kaksinkertaisen eskimon voi huoletta yhdistää samaan neuleeseen. Oikein hyvin onnistui. Toki jos tarkkaan katsoo näkee, että muutamassa kerroksessa näkyy ikään kuin punoksia langassa, jota ei ole näkynyt aiemmin neuleessa.

Kuvassa eskimo ja polaris.