3.1.2009

villasta puuvillasekoitteisiin

Täytyy elää aika säästäen nyt ja ajattelinkin että voisin yrittää katsella huomenna josko löytyisi neule, jonka langat voisin kierrättää. Siis ihan jostain Fidasta tai vastaavasta. Muutenkin aika-ajoin kypsyttää materialismi ja tavaran paljous. Olen alkanut viime aikoina soveltamaan sellaista, että en tuo kotiini mitään, ellen heitä jotain pois tai ole kuluttanut loppuun. Pätee vaatteisiin, kosmetiikkaan, myös ruokaan. Tähän asti elämässä on haalinut tavaraa, nyt ollaan siinä, että riittää. Fidasta tai vastaavasta haluaisin löytää myös kivaan ruokapöytääni sopivat tuolit. Pöytä on niin erilainen, ettei sihen kaupoista edes löytyisi helpolla sopivia.

Puikoilla on vieläkin twinkleä eli karate. Hihat puuttuvat ja resori, mutta malli vaikuttaa todella, todella erinomaiselta neuleelta. Näin olin lukenut myös muiden blogeista. Ihanaa, sellaista olenkin kaivannut eli hyvää käyttöneuletta. Onneksi tuli valittua langaksi big wool, joka kestää varmaan paremmin kuin polaris tai eskimo. Tämän neuleen jälkeen siirryn koittamaan ensimmäistä kertaa puuvilla-silkkisekoitteista neulomista. En taida olla koskaan neulonut kunnolla kuin villaa. Toki jotain puuvillaa on vähän virkattu tai muuten työstetty, mutta ainakaan aikuisena en ole puuvillasta tehnyt mitään käyttövaatetta. Tea rose halter houkuttaa ja yhdet tädiltäni pari vuotta sitten toiseen projektiin saadut jämälangat minulla onkin jo, joista varmaankin kokeilen mallia, ennen kuin päätän hankinko siihen millaista lankaa. Vähän sama kuin ompelussa usein tehdään proto. Ainoa että toivon tuon "proton" tulevan käyttöön, vaikka onkin 3:ea eri väriä yhdistettävä, jos riittävät edes. 

Karaten hihoja jatkamaan. Harmi kun ei ole sitä 12 pöyröä resoriin. Vain 9 tai sitten 15. Noh.. Piti ostaa tänään käydessäni Ratakadun kulmilla, mutta sitten se jäi. Saa nähdä miten sen taiteilen. Vai odotanko muka kärsivällisesti että saan kaupasta maanantaina. ;)